Ads

Refurbished iphone

Overview Tentang Handphone Refurbished.

Perkara pertama yang anda perlu tahu tentang handphone set refurbished ini adalah ia bukannya model handphone yang baru (First hand), dan ia juga bukan handphone second hand. Bagaimana keadaan ini berlaku?

Ramai orang yang membeli handphone dan kemudiannya mengubah fikiran mereka dengan mengembalikan semula device tersebut hanya dalam tempoh beberapa hari, walaupun device tersebut tidak mempunyai sebarang masalah. Walaubagaimanapun, device ini tidak boleh secara sah dijual semula sebagai handphone baru. Ada juga device yang dikembalikan kerana ia sudah tidak berfungsi dengan baik lagi kerana rosak pada bahagian tertentu atau pemilik device tersebut mahu menukar kepada model yang baru. Tidak ada sebab-sebab yang khusus kenapa device yang digunakan dikembalikan semula.

Handphone refurbished set secara amnya adalah handphone yang telah digunakan, tetapi mempunyai minor problem yang tidak melibatkan motherboard ataupun handphone yang digunakan hanya sementara waktu, kerana hanya mahu menggunakan khidmat telco sahaja. Kebanyakan kes ini hanya terdapat di negara-negara luar. Jadi device ini akan diperbaharui 100% dari pihak ketiga, mereka akan membeli set yang mempunyai masalah ini dan mereka menukar segala kerosakan. Selepas membaiki, mereka melakukan fully testing kepada device tersebut supaya tiada lagi kerosakan. Mereka juga akan memberi warranty mereka sendiri selama setahun dan ia bukanlah dari pihak pengeluar. Sebagai contoh i phone oleh apple. Semua part yang ditukar tetap 100% original. Yang membezakannya ialah tempoh warranty yang diberikan.


Second hand Vs Refurbished

Handphone terpakai hanya dijual tanpa melalui proses pembaikan dan diuji. Biasanya ia tidak disediakan dengan waranti yang meyakinkan. Handphone refurbished berbeza daripada second hand kerana ia diuji, dibaiki mengikut keperluan dan dibersihkan semula. Handphone set refurbished ini sepatutnya akan berfungsi seperti baru dan didatangkan dengan waranti. Kadang-kala ada handphone dikatakan dijual dengan status refurbished, hakikatnya ia hanyalah model second hand. Pembeli perlu lebih bijak untuk selidik terlebih dahulu sebelum membuat pembelian.


Kelebihan Handphone Refurbished

Dalam kebanyakan kes, handphone yang dikembalikan semula oleh pembeli bukanlah kerana handphone tersebut mempunyai kerosakan tertentu, tetapi kerana mereka tidak selesa dengan handphone tersebut mungkin kerana design, sistem atau juga mereka mahu menukar handphone untuk mendapatkan teknologi terkini. Pembeli set refurbished juga boleh mendapatkan handphone dengan teknologi terkini pada harga yang lebih murah. Handphone set refurbished juga menawarkan model-model yang tidak dikeluarkan lagi oleh pihak pengeluar. Sebagai contoh sesetengah pengguna suka kepada design sesuatu handphone itu, tetapi model itu tidak dikeluarkan lagi. Segelintir pengguna juga sudah tidak mahu lagi menggunakan handphone yang terkini kerana malas mendalami tentang sistem terkini. Dengan membeli handphone set refurbished juga pengguna dapat memberikan impak positif terhadap alam sekitar dengan menyelamatkan satu peranti elektronik yang masih baik daripada ke tapak pelupusan




Kelemahan Handphone Refurbished

Risiko membeli handphone set refurbished adalah ia mungkin bukan set refurbished, tetapi second hand. Dalam kebanyakan kes, tidak ada cara untuk mengetahui status telefon tersebut kerana kurangnya pengetahuan. Kualiti telefon refurbished ini juga bergantung kepada jenis kerosakan yang dialami sebelum dibaiki. Masalah juga boleh berlaku sekiranya model tertentu handphone mempunyai masalah yang kerap. Sebagai contoh model A memang diketahui dengan masalah charging port yang senang rosak. Bahagian ini akan berisiko untuk rosak semula walaupun telah ditukar baru. Pengguna perlu membuat sedikit kajian tentang model yang mahu dibeli untuk melihat feedback pengguna terhadap produk tersebut.


Memutuskan untuk Membeli Handphone Refurbished.

Keputusan untuk membeli hand phone refurbished perlu mengambil kira beberapa faktor, seperti faktor harga, risiko, dan jenis handphone.  


Sebab untuk Membeli Hand phone Refurbished

Faktor yang paling utama untuk membeli handphone set refurbished adalah harganya yang lebih murah dengan segala parts yang telah diperbaharui.  Membeli handphone set refurbished adalah satu cara untuk pengguna setia menggunakan model kegeramaran dalam jangka masa yang lama.  Dengan membeli handphone set refurbished juga dapat membantu alam sekitar. Hari ini banyak syarikat elektronik yang menggunakan produk mereka dengan semaksima yang mungkin sebelum dikitar semula. Ini dapat menjimatkan tenaga.  


Langkah Berjaga-jaga sebelum Membeli Handphone Set Refurbished.

Masalah yang paling utama dalam pembelian handphone set refurbished adalah ia bukannnya set refurbished telah diperbaharui. Ia mungkin produk second hand atau bermacam lagi keadaan kita tidak ketahui. Ramai juga orang membeli telefon set refurbished untuk menggantikan telefon mereka yang telah hilang atau dicuri. Sekiranya handphone tersebut benar-benar refurbished set, kualiti bukanlah masalah yang utama. Sudah tentu juga handphone refurbished ini boleh mengalami kerosakan tertentu. Ia sama juga dengan telefon baru. Tiada benda yang boleh dijamin 100% akan berfungsi dengan baik. Untuk mengatasi masalah ini pihak provider pastinya akan memberikan waranti kepada pengguna.

Sekiranya pihak penjual tidak menyatakan handphone yang dijual adalah refurbished set mereka selalunya akan meletakkan nama handphone “new set/original set” untuk mengaburkan mata pelanggan. Handphone set refurbished perlu dinyatakan dengan jelas. Pembelian juga haruslah dibeli dengan penjual yang dipercayai.


Kesimpulan

Handphone set refurbished menawarkan harga yang mampu dimiliki. Perlu diingat ia bukanlah produk yang asal, ia adalah produk yang diperbaharui. Dengan pemberian waranti boleh memberikan lebih kepastian kepada pembeli. Pembeli saharusnya membuat sedikit kajian sebelum membuat sebarang pembelian bagi mengelakkan daripada ditipu.

Untuk makluman, saya tidak lagi menjual Phone model refurbished ini. Artikel ini sedikit sebanyak dapat memberikan panduan kepada anda berkenaan phone set refurbished










76 comments:

  1. nak tanya..bagus tak kalau refurbished third party??? sbb sya msih belum faham..please help

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg tk tahan lama...kebanyakkannya tahan dalam beberapa minggu jer...umpama beli mercun dapat pegang beberapi hari jer..elok beli hp baru

      Delete
    2. maaf, tapi saya rasa kurang tepat kenyataan tu. sebab saya dah pakai iphone 5 refurbished hampir 2 tahun. Alhamdulillah masih berfungsi dengan baik tanpa sebarang masalah.

      Delete
    3. Betul.. saya pun. 2 thn x da pape maslah..

      Delete
    4. +siti afizah +hafiz beli dekat mana?

      Delete
    5. JIMAT RM200 hingga RM800 DUIT anda hanya dengan beli New Set iPhone 7 Refurbished Original Imported dengan kami?
      .
      NEW IPHONE 7
      32gb GREY - RM29xx
      32gb GOLD - RM29xx
      32gb ROSE GOLD - RM29xx
      32gb JET BLACK - RM30xx
      32gb RED - RM30xx
      128gb GREY - RM32xx
      128gb GOLD - RM32xx
      128gb ROSE GOLD - RM32xx
      128gb JET BLACK - RM33xx
      128gb RED - RM33xx
      256gb GREY - RM33xx
      256gb GOLD - RM33xx
      256gb ROSE GOLD - RM33xx
      256gb JET BLACK - RM33xx
      256gb RED - RM34xx
      .
      πŸ‡²πŸ‡ΎWarranty 1️⃣ Year
      πŸ‡²πŸ‡Ύ5 item freegift️
      .
      πŸŽ‰️Harga SALE sehingga 31 July 17πŸŽ‰
      .
      ⚛️ New Set Refurbished Original Imported
      ⚛️ Bukan 2nd Hand Set
      ⚛️ Bukan iPhone Clone
      .
      πŸ“² whatsapp untuk booking harga sale
      +60167430137
      +60167430137
      +60167430137
      .
      atau klik link ini utk terus direct whatsapp tanpa perlu save no tel
      www.wasap.my/+60167430137/BeliMZ&CoGadjet

      #iphone7
      #iphone
      #iphonemurah
      #telefonmurah

      Delete
    6. roux.iphone nie penipu jer. iphone die mmg repurbished , tp bkn drpd uk/us. tp 3rd party. beli januari lepas x sampai 2 bulan dh rosak , bila nak return seller siap sound 'kenapa u x beli dkt machine?'
      I advise jgn ler beli . kalu nk jugak beli cek dl imei & serial number .
      berani menipu terang-terang sdgkan part replace dgn 3rd party jer .

      Delete
  2. Great and wonderful stuff you have shared with us in this post. Likely to other post you are doing great job. Keep it up and always share informative stuff like this.
    iphone repairs
    apple iphone repairs

    ReplyDelete
  3. sy penjual refurbised 99% tidak akan sampai sebab percayalah mana ada iphone semurah ini. orang atasan just makan duit

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maksud awk?? Cba terangkn sb sy bru jer order...πŸ˜“πŸ˜“

      Delete
    2. Maksud awk?? Cba terangkn sb sy bru jer order...πŸ˜“πŸ˜“

      Delete
    3. Maksud awk?? Cba terangkn sb sy bru jer order...πŸ˜“πŸ˜“

      Delete
    4. Maksud awk?? Cba terangkn sb sy bru jer order...πŸ˜“πŸ˜“

      Delete
    5. kebanyakan iphone set refurbished dr apple us sendiri, so jgn bimbang, sbb sy dh pakai set nie dh hampir setahun, kualiti sama original sbb quality check pass (QC pass) mmg dr apple sendiri.

      Delete
    6. nak tnya mohammad iswandy..camera iphone sama ke dgn ory?gmbr cntik ke

      Delete
    7. Well..aku pakai refurbished ni dh nk masuk 3 tahun..sekali je hang...maybe lucky aku..setakat ni memamg puas hati la..iphone 5 mama aku pun refurbished..now dh 1 year pakai ok je x de rosak pape

      Delete
    8. suhaimi sam boleh rekemen tak beli dr mana?

      Delete
    9. suhaimi sam boleh rekemen tak beli dr mana?

      Delete
    10. This comment has been removed by the author.

      Delete
    11. This comment has been removed by the author.

      Delete
    12. Salah tu.. sampai x smpai bdasarkan individu seller tu gak. saya dah jual stahun set refurbished ni.stkat ni semua bpuashati sebab hrganya jauh lebih murah dan kualitinya memang xde beza drpd yg ori malaysia set. sy jual ip 5s 32GB RM900| 1year warranty, ready stock. boleh COD dpan2 berminat ws saya 019-2221459

      Delete
    13. dekay malaysia memang tak ada...aku pelik tang mana dia dapat iphone refurbished ni...ada sesiapa boleh bagi bukti..

      Delete
    14. dekay malaysia memang tak ada...aku pelik tang mana dia dapat iphone refurbished ni...ada sesiapa boleh bagi bukti..

      Delete
    15. nak beli refurbished boleh check fanpage Azhari empire gadget

      Delete
  4. sy penjual refurbised 99% tidak akan sampai sebab percayalah mana ada iphone semurah ini. orang atasan just makan duit

    ReplyDelete
  5. set refurbished kalau rosak blh baiki x?macam bateri rosak ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  6. Kualiti kamera iphone refurbished set sama ke original iphone?

    ReplyDelete
  7. andaikata saya pengguna iphone refurbished set, boleh ke update ios yang terkini? tidak mendatangkan masalah ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ios terkini sesuai untuk iphone 6 keatas.. jika iphone 5s kebawah tak sesuai..akan ada masalah,seperti hang

      Delete
  8. Nak tanya, camera ip set refurbished ni sama tak dngn camera ip yg original?

    ReplyDelete
  9. ll set mmg x support lteke

    ReplyDelete
  10. nice article.Sydney repair center services on all type of technical issue of mobile,laptops and cameras.refurbished iphone

    ReplyDelete
  11. andai kata lah phone refurbish yg kita beli tu rosak. nk hantar kt kedai mna? mahal tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hantar semula ke kedai yang kita beli tu lah kalau still ada warranty.kalau dah habis warranty,any kedai pun boleh 😊

      Contoh macam saya.saya jual iphone n warranty ada setahun.so kalah berlaku kerosakan,boleh lah hantar ke kedai saya.nnt kami repair dlm beberapa jam siap lahh.

      Nak order boleh tanya details dgn saya di whatsapp.ni no saya 011-3969 3616.nak cod pn boleh

      Delete
    2. Nadzi ibrahim..jual yg ori atau refurbised ye?

      Delete
    3. Nadzi ibrahim..jual yg ori atau refurbised ye?

      Delete
  12. Which better refubished set or second?

    ReplyDelete
  13. for me i refer secondhand dari refurbished sbb mostly refurbish yg available jual di ig bukanya dari factory refurbished iaitu dari third party refurbished. yang originalnya hanya motherboard je component lain ditukar dgn brg low quality.

    ReplyDelete
  14. Salam andai saya beli iPhone 5s refurbished set. Masihkah saya layak untuk mendapatkan ios10? Sekadar perkongsian. Bagi sesiapa yang berpengalaman

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh bro,tak ada masalah apa2 nak uodate ios terbaru.refurbished ni still original dari apple dan pakai ios.

      Delete
  15. Selamat pagi..sye ingin brtanya..bgaimana pula second orginal?adakah keadaan fon tu baik?contohnya sony

    ReplyDelete
  16. Selamat pagi..sye ingin brtanya..bgaimana pula second orginal?adakah keadaan fon tu baik?contohnya sony

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau second hand kena tanggung risiko sendiri kalau terbeli yg rosak.sebab kita tak tau org yh sebelum ni pakai pergi repair balil ke tak fon 2nd hand ni.

      Delete
  17. Jangan hantar dekat kedai dulu.kalau warranty still valid dgn seller inform pada seller kata apa yg rosak.kalau pergi kedai lepastu kedai cabut sticker warranty nanti seller tak boleh baiki sebab sticker warranty tak ada

    ReplyDelete
  18. saya nk tanya..refurbushed.ni kiranya kalau sy beli kt insta2 ni selalunya iphone yg kluar dari kilang ke atau apple us sndri?

    ReplyDelete
  19. saya dah menjual stahun set refurbished ni.stkat ni semua bpuashati sebab hrganya jauh lebih murah dan kualitinya grad A memang xde beza drpd yg ori malaysia set. ready stock & 1year warranty. boleh COD dpan2 check sampai bosan.berminat ws saya 019-2221459

    ReplyDelete
  20. Battery mmg selalu masalah ke utk set refurbished ni? Atau Kene tukar battery yg original baru ok? Cepat sgt laaa

    ReplyDelete
  21. Saya juga pakai iPhone refurbished. Setakat ni okay je. Sy dh pakai nk hampir setahun. And now, saya menjual iphone refurbished pula. Harga memang mampu milik. Kalau ada apa2 boleh whatsapp 0173170787 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. From iphone 4 til iphone 7plus. Boleh whatsapp +60173170787

      Delete
  22. regubrished set atau ap set?mana lagi better?

    ReplyDelete
  23. aku pengguna and penjual refurbished iphone,dah beratus set aku jual takde masalah langsung and aku dah guna 2,3 tahun takda msalah langsung tp masalah iphone biasala kuat mkn bttery and cable problem tak kisah la refurbished or unrefurbished cable mesti mudah rosak.

    ReplyDelete
  24. tumpang tanye ...tadi sy ade ke kedai... tuan kedai cakap iphone refurbish x blh gune finger print...betul ke pernyataan tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenyataan ini saya..
      saya seller iphone,refurbished ada ketogeri..
      1,refurbished handphone yg telah di pakai..
      2,refurbished direct dari kilang..

      jika nak beli saya cadangkan beli refurbished yg org tak pernah pakai,maksud saya refurbished direct dri kilang..

      Delete
  25. Saya serious buyer refurbish 5s / 6 / 6+. Serious seller needed. Saya nak 2 unit (couple) plese email saya harga surayalive.biz@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iphones Refurbished Set

      FREE GIFT
      1 X BACK CASE
      1 X TEMPRED GLASS SP
      1 X PHONE GRIP
      1 X SIM ADAPTER
      1 X EXTRA CABLE
      (Depends On Stock)

      IPHONE 4 16GB:RM470
      IPHONE 4 32GB:RM500

      IPHONE 4S 16GB:RM530
      IPHONE 4S 32GB:RM580
      IPHONE 4S 64GB:RM620

      IPHONE 5 16GB:RM720
      IPHONE 5 32GB:RM780
      IPHONE 5 64GB:RM840

      IPAD 2 WIFI:B/W
      16GB:RM810
      32GB:RM860
      64GB:RM900

      IPAD 3 WIFI:B/W
      16GB:RM900
      32GB:RM950
      64GB:RM990

      IPHONE SE GREY/SILVER/GOLD/ROSE GOLD
      16GB:RM1640
      64GB:RM1940

      IPHONE 5S 16GB:
      B:RM910
      W:RM930
      G:RM950
      RG:RM970

      IPHONE 5S 32GB:
      B:RM1050
      W:RM1060
      G:RM1080
      RG:RM1110

      IPHONE 5S 64GB
      B:RM1130
      W:RM1150
      G:RM1170
      RG:RM1200

      IPHONE 6 16GB:
      B:RM1370
      W:RM1420
      G:RM1440
      RG:RM1470

      IPHONE 6 64GB:
      B:RM1550
      W:RM1600
      G:RM1630
      RG:RM1650

      IPHONE 6 128GB:
      B:RM1600
      W:RM1670
      G:RM1690
      RG:RM1720
      SJB:RM1900

      MOTHER BOARD WARRANTY 12 BULAN

      SIAP POS SMNJUNG
      SBH SRWAK + RM10
      BY GDEX ONLY,NOT POSLAJU

      Boleh call , whatsapp , sms sy 0137191488 ( Shasha Ng )

      COD:KAJANG

      Delete
    2. Iphones Refurbished Set

      FREE GIFT
      1 X BACK CASE
      1 X TEMPRED GLASS SP
      1 X PHONE GRIP
      1 X SIM ADAPTER
      1 X EXTRA CABLE
      (Depends On Stock)

      IPHONE 4 16GB:RM470
      IPHONE 4 32GB:RM500

      IPHONE 4S 16GB:RM530
      IPHONE 4S 32GB:RM580
      IPHONE 4S 64GB:RM620

      IPHONE 5 16GB:RM720
      IPHONE 5 32GB:RM780
      IPHONE 5 64GB:RM840

      IPAD 2 WIFI:B/W
      16GB:RM810
      32GB:RM860
      64GB:RM900

      IPAD 3 WIFI:B/W
      16GB:RM900
      32GB:RM950
      64GB:RM990

      IPHONE SE GREY/SILVER/GOLD/ROSE GOLD
      16GB:RM1640
      64GB:RM1940

      IPHONE 5S 16GB:
      B:RM910
      W:RM930
      G:RM950
      RG:RM970

      IPHONE 5S 32GB:
      B:RM1050
      W:RM1060
      G:RM1080
      RG:RM1110

      IPHONE 5S 64GB
      B:RM1130
      W:RM1150
      G:RM1170
      RG:RM1200

      IPHONE 6 16GB:
      B:RM1370
      W:RM1420
      G:RM1440
      RG:RM1470

      IPHONE 6 64GB:
      B:RM1550
      W:RM1600
      G:RM1630
      RG:RM1650

      IPHONE 6 128GB:
      B:RM1600
      W:RM1670
      G:RM1690
      RG:RM1720
      SJB:RM1900

      MOTHER BOARD WARRANTY 12 BULAN

      SIAP POS SMNJUNG
      SBH SRWAK + RM10
      BY GDEX ONLY,NOT POSLAJU

      Boleh call , whatsapp , sms sy 0137191488 ( Shasha Ng )

      COD:KAJANG

      Delete
  26. Hello, Adakah anda memerlukan pinjaman dari syarikat yang paling dipercayai dan boleh dipercayai
    di dunia? jika ya maka hubungi kami sekarang untuk kami menawarkan pinjaman kepada semua
    kategori pencari sama ada syarikat atau untuk kegunaan kakitangan. kami menawarkan
    pinjaman pada kadar faedah 3%, Hubungi kami melalui e-mel:
    homeloan1011@gmail.com

    (1) Nama Penuh
    (2) Alamat Penuh
    (3) Negara
    (4) Umur
    (5) Pekerjaan
    (6) Beritahu nombor telefon
    (7) Seks:
    (8) Jumlah Pinjaman yang diperlukan:
    (9) Tempoh Pinjaman

    Email kami di: homeloan1011@gmail.com

    ReplyDelete


  27. Do you need an urgent loan we offer worldwide loan to who in need of loan the business opportunity you having being looking for is here again. email us now at: wordfanece@gmail.com

    LOAN APPLICATION FORM
    1) Full Name:
    2) Gender:
    3) Loan Amount Needed:.
    4) Loan Duration:
    5) Country:
    6) Home Address:
    7) Mobile Number:
    8)Monthly Income:
    9)Occupation:
    )Which did you here about us.

    Best Regards.

    ReplyDelete
  28. Berat iphone refurbished lagi berat dri iphone ori ? Nape eh ? Ke sama je ?

    ReplyDelete
  29. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  30. Refurbished IPhone
    https://www.fonegiant.com/aboutus-new
    Please Click below website here & Get information about fonegiant.com/aboutus-new.

    ReplyDelete

  31. IPhone Deal

    https://www.fonegiant.com/apple/apple-iphone-6-16gb-gold-unlocked-excellent-condition.html
    Please Click below website here & Get information about IPhone Deal.

    ReplyDelete



  32. Hello!




    DO YOU NEED A LOAN!!! Hi, My name is SHARON ROSE am a
    private lender
    who give out loan to private and corporate individuals. Have
    you been
    turned down by so many banks? Do you need finance to
    establish your
    business? Do you need finance for the expansion of you
    business? Or do
    you need a personal loan? My loan ranges from personal to
    business
    loan and Business loan. My interest rate is very affordable
    and our
    loan process is very fast as well. I am very willing to make all
    your
    financial troubles a thing of the past. If you are really ready to
    get
    your financial problems solved,Then search no further and
    apply for a
    loan today our interest rate is 3%If you are interested apply for the
    DATA FORM so that i can give you my terms and conditions.
    BORROWERS
    DATA FORM! Email us; sharonroseloanfirm@yahoo.com

    ReplyDelete
  33. Kita main kutu iphone 5s refurbished bln² rm100 selama 10bln,warty 1 thu,bru nk cuba pakai.

    ReplyDelete
  34. Kita main kutu iphone 5s refurbished bln² rm100 selama 10bln,warty 1 thu,bru nk cuba pakai.

    ReplyDelete
  35. Sy juga penjual iphone refurbished.
    Sy memberi jaminan kepada pelanggan jika iphone sampai didapati clone mereka boleh return tanpa banyak tanya. Sekiranya iphone tidak sampai dalam masa 3 hari sy akan pulangkan duit pelanggan. Iphone yang sy jual adalah ready stok

    Sesiapa berminat nak berurusan dengan sy boleh tekan link www.wasap.my/60136808736

    πŸ’― *ORIGINAL NEW IMPORTED US SET / FACTORY REFURBISHED SET*

    πŸ“² SEALED BOX‼

    ✅ ONE YEAR WARRANTY UNDER KEDAI

    πŸŒ€ Pembelian Secara COD [Sekitar Selangor &KL] /POSTAGE/WALKIN KEDAI

    ✏ Refund jika Clone/Tiruan tanpa banyak soal

    🚩 100% use IOS Apple



    LIST INI IPHONE IMPORT SET BUKAN MYSET. WARRANTY UNDER KEDAI KAMI BUKAN APPLE SERVICE CENTRE



    IPHONE 4s

    16gb: Rm490

    32gb: Rm550

    64gb: Rm610

    [Black/white]



    IPHONE 5

    16gb : Rm670

    32gb : Rm740

    64gb : Rm890

    [Black/white]



    IPHONE SE

    16GB : Rm1260

    (Grey/Silver/Gold/Rosegold)

    64GB : Rm1540

    (Grey/Silver/Gold/Rosegold)



    IPHONE 5s 16gb

    RM 835 grey

    RM 845 silver

    RM 855 gold

    RM 870 rose gold

    RM 900 Black gold

    RM 900 Red πŸ”₯πŸ†•



    IPHONE 5s 32gb

    RM 950 grey

    RM 970 silver

    RM 990 gold

    RM 1000 rose gold

    RM 1010 Black gold

    RM 1010 Red editionπŸ”₯πŸ†•



    IPHONE 5s 64gb

    RM 1050 grey

    RM 1070 silver

    RM 1090 gold

    RM 1100 rose gold

    RM 1110 Black Gold

    RM 1120 Red editionπŸ”₯πŸ†•



    IPHONE 6 16gb

    RM 1250 grey

    RM 1290 silver

    RM 1330 gold

    RM 1340 rose gold



    IPHONE 6 64gb

    RM 1450 grey

    RM 1500 silver

    RM 1520 gold

    RM 1540 rose gold

    RM 1540 Black gold

    RM 1560 Red🍎🍎🍎



    IPHONE 6 128gb

    RM 1550 grey

    RM 1600 silver

    RM 1620 gold

    RM 1640 rose gold

    RM 1640 Black gold

    RM 1660 Red🍎🍎🍎





    IPHONE 6 plus 16gb

    RM 1530 grey

    RM 1580 silver

    RM 1610 gold

    RM 1630 rosegold

    RM 1640 RED & BLACK GOLD



    IPHONE 6 plus 64gb

    RM 1770 grey

    RM 1840 silver

    RM 1870 gold

    RM 1890 rosegold

    RM 1890 Black gold

    RM 1910 Red 🍎🍎🍎



    IPHONE 6 plus 128gb

    RM 1870  grey

    RM 1940 silver

    RM 1960 gold

    RM 1980 rosegold

    RM 1980 Black gold

    RM 2000 JETBLACK



    IPHONE 6S 16gb

    RM 1680 Grey

    RM 1700 Silver

    RM 1700 Gold

    RM 1700 Rosegold



    IPHONE 6S   64gb

    RM 2030 grey

    RM 2080 silver

    RM 2080 gold

    RM 2100 rosegold



    IPHONE 6S  128gb

    RM 2130 grey

    RM 2180 silver

    RM 2180 gold

    RM 2200 rosegold



    IPHONE 6S plus 64gb

    RM 2460 grey

    RM 2510 silver

    RM 2530 gold

    RM 2560 Rosegold



    IPHONE 6S plus 128gb

    RM 2580 grey

    RM 2630 silver

    RM 2640 gold

    RM 2660 Rosegold



    HARGA DROPSHIP IPHONE 7 & 7 Plus



    NEW IMPORT SET REFURBISHED



    Iphone 7 32πŸŒ‘-2740 blkmatte

    Iphone 7 32✨-2740 gold

    Iphone 7 32πŸŽ€-2740 rosegold

    Iphone 7 32♦-2770 red

    Iphone 7 32⚫-2740 jetblk



    Iphone 7 128πŸŒ‘-3050 Matte Black

    Iphone 7 128✨-3050 Gold

    Iphone 7 128πŸŽ€-3050 Rosegold

    Iphone 7 128♦-3100 Red

    Iphone 7 128⚫3060 Jetblack



    Iphone 7 256πŸŒ‘-3180 Matte Black

    Iphone 7 256✨-3180 Gold

    Iphone 7 256πŸŽ€-3180 Rosegold

    Iphone 7 256♦-3200 Red

    Iphone 7 256⚫-3180 Jetblack





    Iphone 7+ 32πŸŒ‘-3300

    Iphone 7+ 32✨-3300

    Iphone 7+ 32πŸŽ€-3300

    Iphone 7+ 32♦-3330

    Iphone 7+ 32⚫-3300



    Iphone 7+ 128πŸŒ‘-3700

    Iphone 7+ 128✨-3700

    Iphone 7+ 128πŸŽ€-3700

    Iphone 7+ 128♦-3750

    Iphone 7+ 128⚫-3700



    Iphone 7+ 256πŸŒ‘-3810

    Iphone 7+ 256✨-3810

    Iphone 7+ 256πŸŽ€-3810

    Iphone 7+ 256♦-3860

    Iphone 7+ 256⚫-3810



    🎁 FREE GIFTS🎁

    🎈 Powerbank / Usb Cable

    🎈Clear back case/ Hardcase

    🎈 Tempered glass Pro

    🎈 3 in 1 sim adapter

    ReplyDelete
  36. refurbished ada beberapa kategori kat mesia ni:

    1) Refurbised dari Apple (Direct Kilang) - Ni boleh dipercayai. Biasanya Model No. start From huruf F/R..kalo M = Retail (Unit Jualan Biasa). Kotak untuk original refurbised dari apple ni biasa warna putih je..and ada word "Certfied by Apple". Walaupon refurbised, waranti tetap dari Apple.

    2) Refurbished by Third Party (Kedai) - Ni la byk kat mesia jual. Untuk refurbished by kedai ni..yang betul dijamin original hanyalah Motherboard (sbb xleh copy). Sebab tu waranti hanyalah pada motherboard je.Part lain macam LCD, body, camera, bateri sama ada barang 2nd atau oem product. Kualiti berbeza-beza.

    So, mane2 seller refurbised yg mention refurbised NEW import set factory tu leh check ngan tgk model no. Kalo start M tu..maksudnya bukan refurbised kilang apple tp lebih kepada diorg amek motherboard original dari iphone yg dh faulty/rosak dan diperbaharui (refurbished) dgn third party part yg lain. dan judak ada seller yang xtau pon pasal ni, diorg igt refurbished by

    Jimat tetapi berisiko. Ye..barang original (New set) jugak ade mengalami kerosakan tetapi waranti dan keaslian part adalah terjamin.

    ReplyDelete